Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ξύπνημα από τον εφιάλτη της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου

Όλοι έχουμε δει κάποια φορά αυτόν τον φοβερής αγωνίας εφιάλτη, όπου η ζωή μας εξαρτάται από το αν θα καταφέρουμε να τρέξουμε, και το προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, χωρίς όμως να μπορούμε να κινηθούμε ούτε εκατοστό. Αυτόν τον εφιάλτη ζούμε δύο χρόνια τώρα ως χώρα με την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Μόλις παρακολούθησα την συνέντευξη Σαρκοζί-Μέρκελ, μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, σχετικά με το δημοψήφισμα. Η συνέντευξη των δύο ηγετών της Ευρώπης συνιστά "άδειασμα" του πρωθυπουργού από τους εταίρους, πλήρες και ρητό! Συνιστά σωστό κόλαφο! Πρόκειται για ρητή επιβεβαίωση της έντονης αίσθησης ότι δεν ήταν ενημερωμένοι για το δημοψήφισμα, επομένως ο πρωθυπουργός μας είπε ψέματα για ένα τόσο σοβαρό θέμα! Πέραν όμως από την παραπλάνηση της κοινής γνώμης, ο πρωθυπουργός ευθύνεται προσωπικά για ένα ατόπημα ολκής, για συμπεριφορά προς τους εταίρους απίστευτη και αχαρακτήριστη που εξέθεσε την χώρα με έναν πρωτοφανή ανεπίτρεπτο τρόπο. Και την εξέθεσε, όχι μόνο σε δικαιολογημένη οργή και απαξίωση των εταίρων μας αλλά και σε τεράστιους κινδύνους.

Κανείς δεν εξουσιοδότησε τον πρωθυπουργό να παίξει το μέλλον της Ελλάδας σε μία ζαριά. Η πράξη του αυτή θα μείνει πιστεύω στην ιστορία ως πράξη κατάχρησης της θέσης του, ως επιλογή ύψιστης πολιτικής αφροσύνης και ανευθυνότητας. Επιλογή για την οποία εύχομαι να βρεί κάποια στιγμή την αυτογνωσία και το θάρρος που απαιτείται για να ντρέπεται...

Ο πρωθυπουργός δεν έχει τίποτα άλλο να πράξει σήμερα κιόλας, καμία άλλη επιλογή από το να παραιτηθεί, κι αν δεν το καταλαβαίνει ο ίδιος είναι καθήκον των συμβούλων του, των υπουργών του και της κοινοβουλευτικής του ομάδας να του το υποδείξουν με τρόπο που δεν θα επιδέχεται αντιρρήσεις εκ μέρους του. Από τον εφιάλτη αυτόν που λέγεται κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, ήρθε η στιγμή επιτέλους να ξυπνήσουμε και να δούμε μπροστά πώς μπορούμε να διορθώσουμε τις πολλές ζημιές που έκανε σε ώρες κρίσιμες στην χώρα.

Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη από την άμεση παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία, θα είναι απτή απόδειξη ότι το πολιτικό μας σύστημα έχει απωλέσει και την ελάχιστη επαφή με την πραγματικότητα, και τα στοιχειώδη πολιτικά αντανακλαστικά. Στιγμή ευθύνης για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου