Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Ο γρίφος του Σαμαρά με την Κυβέρνηση Συνεργασίας

Τι είναι που ταλαιπωρεί τον Αντώνη Σαμαρά, ποιός είναι ο γρίφος που προσπαθεί να λύσει και δεν του βγαίνει; Πώς εξηγείται η δυσ...τοκία του αυτές τις μέρες; Άβυσσος βέβαια η ψυχή του ανθρώπου,  αν όμως δεχθούμε να περιοριστούμε σε ορθολογικές εξηγήσεις, έχω μία να συνεισφέρω στον δημόσιο διάλογο.

Νομίζω ο Αντώνης Σαμαράς καταλαβαίνει ότι είναι πολλές οι δυνάμεις που θα χαίρονταν πολύ να απαλλαγούν και απ' αυτόν ταυτόχρονα με τον Γιώργο Παπανδρέου. Καταλαβαίνει επίσης ότι μια κυβέρνηση συνεργασίας, όποια κι αν είναι αρχικά η εντολή της, θα έχει μια ευκαιρία να "γυρίσει" το παιγνίδι, κι αν το κάνει, δεν θα την ξεκουνάει τίποτα, ούτε και εκλογές. Αυτό το 30%+ των Ελλήνων που περιμένουν μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση, αυτό στοιχειώνει τα όνειρά του, αυτό τον κάνει να φοβάται και την σκιά μιας Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας. Αυτό νομίζω είναι ο εφιάλτης που προσπαθεί να αποφύγει. Έτσι εξηγείται γιατί επιμένει τόσο στον ασφυκτικό χρονικό περιορισμό του χρόνου και της αποστολής της. Θέλει να την στερήσει από την ευκαιρία να δώσει δείγματα πραγματικής παραγωγής πολιτικής.

Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας που θα αποδειχθεί πετυχημένη, θα σημάνει τον παραγκωνισμό του Αντώνη Σαμαρά στο περιθώριο της ιστορίας και στην οργή των οπαδών του. Γιατί είναι φανερό ότι οι δικές του επιλογές έφεραν την ΝΔ στην οδυνηρή θέση, για πρώτη φορά στην ιστορία της και μάλιστα την πιο κρίσιμη περίοδο της Μεταπολίτευσης, να μην θεωρείται αξιόπιστη εναλλακτική.

Προς όλους λοιπόν τους ναυτιλομένους, ο φόβος του είναι η ευκαιρία της χώρας, είναι η ευκαιρία μας. Η μόνη, αν μας έχει μείνει έστω και μία. Όσοι βρίσκονται σε απόσταση βολής ας βοηθήσουν να την αδράξουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου