Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Το μήνυμα ενός έλληνα ψηφοφόρου

Τις τελευταίες ημέρες βλέπω εντατικά τις εκπομπές της ΤV, και ακούω με αγωνία τους πολιτικούς φιλοξενούμενους. Θα ήθελα να στείλω στους πολιτικούς ένα μήνυμα, και διευκρινίζω ότι είμαι ένας ψηφοφόρος που ποτέ άλλοτε δεν ανακατεύτηκε ενεργά στην πολιτική, ούτε τους έστειλε ποτέ άλλο μήνυμα πλην της ψήφου του. Όμως τους παρακολουθώ πολύ προσεκτικά τα τελευταία 10 χρόνια τουλάχιστον, και έχω κουραστεί να τους ακούω να μιλούν πολύ:

1) Να πάψουν να μας εξηγούν με σειρά επιχειρήματα για ποιο λόγο δεν συνεργάζονται μεταξύ τους. Δεν μας χρειάζεται να καταλάβουμε την οπτική τους, ούτε μας χρειάζεται να τους ακούμε να μονολογούν στα παράθυρα της Τ.V. Ξέρουμε καλά ότι επιχειρήματα μπορεί να βρει ο καθένας για οποιοδήποτε θέμα. Αυτό δεν είναι κατόρθωμα! Κατόρθωμα είναι να δουλέψουν και να είναι αποτελεσματικοί!!
2) Να πάψουν να μας κοροϊδεύουν κατ' αυτόν τον τραγικό τρόπο, βλέποντας την πραγματικότητα όπως τους βολεύει και λέγοντας μισές αλήθειες και πολλά ψέμματα! (Πιθανολογώ και φοβάμαι ότι πρώτα κοροϊδεύουν τον εαυτό τους, αλλά αυτό είναι δικό τους πρόβλημα.) Δεν είμαστε ανόητοι!!
3) Να πάψουν να καθυστερούν, δίνοντας ευκαιρία -όσο περνάει ο χρόνος- στους εχθρούς της Ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας, Έλληνες και ξένους, να διατυπώνουν τα δικά τους επιχειρήματα εναντίον της.
4) Να καθίσουν μαζί, προπαντός οι "κύριοι" της Ν. Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, και να τα πουν μεταξύ τους όπως θέλουν. Δεν μας ενδιαφέρει ποιος έχει δίκιο.Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να καταλήξουν σε συμφωνία και να βρουν λύση για να κυβερνηθεί η Ελλάδα!
5) Και να θυμούνται: όταν η Ελλάδα χρεωκοπήσει εξ΄αιτίας της αδιαλλαξίας τους, θα το χρεωθούν όλοι οι παράγοντες των δύο κομμάτων!! Κανένας δεν θα τους αναγνωρίσει οποιοδήποτε δίκιο. ΟΛΟΙ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝ ΑΔΙΚΩ και όλοι θα θεωρηθούν υπόλογοι!!

Υπενθύμιση: τι θα τρώμε τότε; επιχειρήματα;;

Άννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου