Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Θυμάστε κάποτε;

Θυμάστε κάποτε που δεν ψήφιζαν οι γυναίκες; Που μόνο Ορθόδοξοι γίνονταν Δημόσιοι Υπάλληλοι; Που απαγορευόταν η έκτρωση; Που η μοιχεία ήταν ποινικό αδίκημα; Που οι γυναίκες έπαιρναν το όνομα του συζύγου; Που τα θρησκευτικά ήταν υποχρεωτικά; Που δεν υπήρχε πολιτικός γάμος; Που οι μετανάστες δεν μπορούσαν να σηκώσουν την σημαία; Που η ταυτότητα έγραφε το θρήσκευμα; Που για να πάρεις διαζύγιο χρειαζόταν δικαστήριο; Που δεν παντρεύονταν οι ομοφυλόφιλοι; Που δεν επιτρεπόταν να καίγονται οι νεκροί; Πού οι αίθουσες στα δημόσια σχολεία είχαν εικόνισμα; Που δεν διδασκόταν η Θεωρία της Εξέλιξης στα σχολεία; Που απαγορευόταν ο προσηλυτισμός; Που χτυπούσαν καμπάνες μέσα στις πόλεις; Που δεν υπήρχε σεξουαλική αγωγή; Που οι ιερείς ήταν δημόσιοι υπάλληλοι; Που οι ομοφυλόφιλοι δεν μπορούσαν να υιοθετήσουν;

Θυμάστε;

Το διανοείστε πόσο πίσω είμασταν κάποτε;


ΥΓ. Με αφορμή άρθρο του Spiegel για τον δημόσιο διάλογο στην Γερμανία σχετικά με το δικαίωμα ομοφυλόφιλων στην υιοθεσία.

2 σχόλια:

  1. Δικαίωμα των παιδιών ενάντια στην ανωμαλία υφίσταται;

    ΥΓ. Πλάκα κάνεις με τις καμπάνες; Υπάρχει αίτημα πολιτών για να σταματήσουν;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς όχι, δεν υφίσταται. Τα παιδιά που μεγαλώνουν με ακραία προβληματικούς γονείς είναι πολλά. Κι οι περιπτώσεις γονέων που κρίνονται ακατάλληλοι να αναθρέψουν τα παιδιά τους, ελάχιστοι.

      Επιπλέον δε η ομοφυλοφιλία, γιατί αυτήν υπονοείς, δεν είναι ανωμαλία. Όχι διαπιστωμένη τουλάχιστον. Και δεν προκύπτει από καμμία μελέτη, το αντίθετο, ότι ομοφυλόφιλοι γονείς είναι κατ' αρχήν χειρότεροι από τους ετεροφυλόφιλους.

      Καθόλου πλάκα δεν κάνω. Διαμαρτυρίες για τις καμπάνες υπάρχουν πολλές, και είναι παράλογο νομίζω να μπορεί κάποιος, ακόμα κι αν είναι η εκκλησία, να κάνει όποτε θέλει τόσο θόρυβο μέσα σε πόλεις. Είναι δε κατά την γνώμη μου μια ακόμα από τις πολλές αποδείξεις της έλλειψης σεβασμού που χαρακτηρίζει την Ορθόδοξη Εκκλησία και πολλούς θρησκευόμενους γενικότερα.

      Διαγραφή