Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

Εντάξει, αφού επιμένετε όλοι, δέχομαι να γίνω σύνεδρος της Δράσης

Οι φίλοι που με παρακολουθούν κάπως συστηματικά, θα ξέρουν ήδη οι περισσότεροι ότι, προκειμένου για την σωτηρία της χώρας, δέχτηκα να κάνω αυτή την υπέρβαση και να είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος της Δράσης στις εκλογές του περσινού Μαΐου.

Μετά συνέβη κάτι που με εξέπληξε φοβερά. Η ανωτέρω τρομερή υπέρβασή μου, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, αποδείχθηκε πέραν πάσας προσδοκίας ανεπαρκής. Παρά αυτήν, η "σωτηρία της χώρας" δεν επιτεύχθηκε και εκκρεμεί ακόμα και τώρα που μιλάμε!

Χρειάστηκε να περάσω μια δύσκολη περίοδο ενδοσκόπησης για να ξεπεράσω το συνεπακόλουθο σοκ. Κατόπιν εμβριθούς και βαθειάς σκέψης κατέληξα ότι δεν αρκεί να είμαι υποψήφιος εφ' άπαξ. Χρειάζονται, αλλοίμονο, πρόσθετες υπερβάσεις. Κι έτσι αποφάσισα να γίνω μέλος της Δράσης, να ζητήσω υποστήριξη από φίλους για να συμμετάσχω στο επικείμενο συνέδριό της ως σύνεδρος, και να επιδιώξω και την εκλογή μου στα όργανά της.

Σκέφτηκα μετά να καλέσω τους φίλους που θα ήθελαν να με υποστηρίξουν σ' αυτό, να με ενημερώσουν. 

Μετά το ξανασκέφτηκα καλύτερα. Κι αν ξαφνικά κατακλυζόμουν από χιλιάδες μηνύματα υποστήριξης, τι θα έκανα; Ήμουν προετοιμασμένος να αντιμετωπίσω αυτό το βουνό από εκκλήσεις, αυτόν τον διαχειριστικό εφιάλτη; Μπορούσα να διαθέσω τις εκατοντάδες ώρες που χρειάζονται για να ανταποκριθώ στο μέγεθος και την θέρμη τόσης υποστήριξης;

Ως μαθηματικός, αποφάσισα να διαχειριστώ επιστημονικά αυτόν τον μεγάλο κίνδυνο και να τον αναλύσω ψυχρά και μαθηματικά. Έχουμε και λέμε:
 1. Παίρνουμε το σύνολο των φίλων μου στο FB και των followers στο twitter.
 2. Αφαιρούμε αυτούς που είναι κοινοί και στα δύο.
 3. Απ' το υπόλοιπο αφαιρούμε εκείνους που δεν ... με ξέρουν καθόλου. 
 4. Αφαιρούμε εκείνους που δεν ενδιαφέρονται καθόλου για πολιτική.
 5. Αφαιρούμε εκείνους που όταν ακούν Δράση ο νους τους πάει σε ταινία του Τσακ Νόρρις.
 6. Αφαιρούμε τους φίλους που ανήκουν σε αντίπαλους πολιτικούς χώρους και με παρακολουθούν μόνο και μόνο για την ευχαρίστηση να με κοντράρουν.
 7. Αφαιρούμε εκείνους που δεν θα με υποστήριζαν που να καταστραφεί ο κόσμος.
 8. Απ' αυτό αφαιρούμε τους φίλους που ανήκουν στην Δράση και θα υποστηρίξουν τον εαυτό τους για σύνεδρο.
 9. Μείον τους φίλους που ανήκουν ήδη στην Δράση και θα υποστηρίξουν κάποιον άλλον καταλληλότερο ή στενότερο φίλο τους. 
 10. Αφαιρούμε τους φίλους που ανήκουν σε κάποιον φίλα προσκείμενο μεταρρυθμιστικό πολιτικό χώρο (ΦΙΣΥ, ΔΗΞΑΝ, Δυναμική Ελλάδα, Ενωμένη Ελλάδα κλπ.) που δεν σκοπεύουν να εγκαταλείψουν. 
 11. Αφαιρούμε εκείνους που θα γράφονταν, αλλά για να υποστηρίξουν άλλον.
 12. Αφαιρούμε εκείνους που θα με υποστήριζαν, αν δεν χρειαζόταν να γραφτούν ως μέλη της Δράσης.
 13. Απ' το υπόλοιπο αφαιρούμε εκείνους που θα γράφονταν μέλη για να με υποστηρίξουν, αλλά κρίνουν τα €10 που χρειάζεται να διαθέσουν υπερβολικά πολλά, για το ανταλλαγμα της εκπροσώπησής τους από μένα.
 14. Μείον εκείνους που λείπουν ήδη διακοπές και δεν θα ασχοληθούν με τίποτα που δεν σχετίζεται με Πασχαλινές Διακοπές, μέχρι την τελική προθεσμία εγγραφής στις 4 Μαΐου.
 15. Αφαιρούμε εκείνους τους λίγους που ήδη έχουν δεσμευτεί να με υποστηρίξουν. 
 16. Κάνουμε τέλος, άκρως επιστημονικά, την σχετική διόρθωση για εκείνους που δεν θα με υποστηρίξουν για περισσότερους από έναν από τους παραπάνω λόγους ταυτόχρονα.
Το τελικό συμπέρασμα της παραπάνω ενδελεχούς ανάλυσης είναι νομίζω εύλογο:

Εσύ μοναδικέ και μονάκριβε, πολύτιμε φίλε μου που με παρακολουθείς στενά καιρό, και δεν έχεις ριζική, πλήρως κατασταλαγμένη, αιτιολογημένη και τεκμηριωμένη αντίρρηση να εγγραφείς μέλος της Δράσης για να με υποστηρίξεις ως σύνεδρο, κάνε οπωσδήποτε το εξής:

Ρίξε ένα γνήσιο νόμισμα δέκα φορές. Αν έρθει περισσότερες από 8 φορές κορώνα, βιάσου να εγγραφείς ηλεκτρονικά μέλος της Δράσης πριν το μετανοιώσεις! Μετά ενημέρωσέ με ότι θέλεις να με υποστηρίξεις για σύνεδρο.

Δεσμεύομαι να σου απαντήσω άμεσα ...


ΥΓ.
1. Στοιχεία μου για ειδοποίηση από σένα τον κατά 20% υποστηρικτή μου, επάνω αριστερά στην αρχική σελίδα του παρόντος ιστολογίου, στο "Καλωσήρθατε :-)".
2. Όποιοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ωραία περιπέτεια της υποψηφιότητάς μου, μπορούν να ρίξουν μια ματιά εδώ.

2 σχόλια: