Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Προς τους απανταχού τρομοκράτες

Άσχετα από την ακραία ιδεολογική επένδυση με την οποία καλύπτετε τις ακραία αντικοινωνικές σας πράξεις, μην σας περνάει από το μυαλό ότι μας ξεγελάτε έστω και για ένα δευτερόλεπτο.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτό που σας διεγείρει δεν είναι κάποια ιδεολογία. Ό,τι κι αν λέτε, δεν ενδιαφέρεστε να "σώσετε τον κόσμο", ούτε καν για κάποιον τελείως πλανημένο λόγο. Καταλαβαίνουμε ότι το πραγματικό βαθύτερο κίνητρό σας είναι η διεστραμμένη ηδονή που κερδίζετε όταν, έστω και στιγμιαία, παίζετε τον θεό. Με τις ζωές των άλλων.

Δεν μας εκπλήσσει που επιλέγετε τον καταστροφικό τρόπο για να το κάνετε. Καθόλου. Αντιλαμβανόμαστε ότι ενδιαφέρεστε μόνο για το αποτέλεσμα στον ψυχισμό σας, κι όχι για άλλους ανθρώπους, έστω κι αυτούς που θεωρείτε δικούς σας, ούτε για το κοινωνικό σύνολο, έστω αυτό στο οποίο θεωρείτε ότι ανήκετε.

Το βρίσκουμε επομένως φυσικό που επιλέγετε να παίξετε έναν θεό-τιμωρό αντί θεό-ευεργέτη. Απλούστατα είναι απείρως ευκολότερο. Οδύνη και δυστυχία προωθείται στην τύχη με πολύ μεγαλύτερη ευκολία από χαρά και ευτυχία, που είναι αναγκαστικά εστιασμένες με κόπο.

Ξέρουμε ότι αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που προσδιορίζει τα μέσα σας. Οι βόμβες είναι ιδανικά εργαλεία για τους σκοπούς σας. Πολύ προτιμότερες από τα νυστέρια. Σαν αυτά που πάντα επιστρατεύονται ενάντια στις βόμβες που "φυτεύετε" και τα φοβερά τους αποτελέσματα. 




Τέλος, μην νομίζετε ότι το μαρτύριο και ο πόνος που επίτηδες μας προκαλείτε, μας εμποδίζουν να νοιώσουμε ότι κι εσείς αισθάνεστε πόνο και μαρτύριο. Ότι καταφεύγετε στο να αφαιρείτε τον έλεγχο από τις ζωές άλλων επειδή αισθάνεστε οι ίδιοι αδύναμοι να ελέγξετε τις δικές σας ζωές με οποιονδήποτε σημαντικό τρόπο.

Προσέξτε καλά. Την ίδια στιγμή που λυπόμαστε για την δυστυχία σας, δηλαδή όποιοι έχουμε την τύχη να μας έχουν επηρεάσει οι φοβερές πράξεις σας σχετικά λιγότερο, αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά ότι είστε οι χειρότεροι εχθροί μας.

Σας προειδοποιήσαμε.


ΥΓ. Με αφορμή τις χθεσινές Εκρήξεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου