Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014

Σκέψεις για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2014

Για όλες τις μικρές και μεγάλες μου απογοητεύσεις η μοναδική ευθύνη είναι σ' εμένα και τις εκτός πραγματικότητας προσδοκίες μου.

Ευτυχώς προσωπικά δεν είχα μεγάλες. Ο αγώνας είναι μαραθώνιος και τρόπος για να κόψουμε δρόμο, όπως αποδεικνύεται, δυστυχώς δεν υπάρχει. Ούτε τρόπος για να γίνουμε τέλειοι, ούτε τρόπος για να γίνουμε υπεράνθρωποι. Ελπίζω να υπάρχει τρόπος για να υπάρξουμε ανθεκτικοί όσο απαιτείται.

Ότι είναι πάρα πολλοί αυτοί που βλέπουν αλλού την λύση θα είναι πειστικό για μένα μ ό ν ο αν πραγματικά β ρ ε θ ε ί λύση εκεί που την γυρεύουν. Μέχρι τότε επιτρέψτε μου συμπολίτες, κι ας είστε πολύ περισσότεροι, να επιμένω ότι τα κλειδιά δεν θα βρεθούν εκεί που έχει φως αλλά εκεί που έπεσαν κι ας είναι σκοτεινά. Μέχρι τότε θα επιμένω ότι ο τρόπος για να λυθούν τα προβλήματα είναι μεγαλύτερη εμπιστοσύνη της κοινωνίας στις επιλογές που κάνουμε οι πολίτες π ρ ο σ ω π ι κ ά και η μεγαλύτερη προσωπική ευθύνη για τις επιλογές αυτές. Ότι οι παραγωγικοί από μας δεν είναι για άρμεγμα και χαντάκωμα αλλά για πρότυπα και για υποστήριξη. Ότι Χρηματόδεντρο δεν υπάρχει.

Ελπίζω να συνεχίσει να υπάρχει ένας πολιτικός φορέας που θα έχει αυτό σαν μήνυμά του, όσο λίγοι κι αν το συμμερίζονται. Το να μην βρίσκω δεύτερον στους 100 δεν μου είναι βέβαια καθόλου ευχάριστο. Το να μην βρίσκω όμως τι να ψηφίσω, σας βεβαιώνω, είναι πολύ χειρότερο.

Με όλα τους τα ελλείμματα, είμαι περήφανος για τις Γέφυρες και την Δράση. Και ευγνώμων σε όλους που έχουν το κουράγιο να συνεχίζουν να τις χτίζουν την μέρα, εν γνώσει τους ότι γκρεμίζονται την νύχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου