Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Συμμετέχω στην Δράση



Αγαπητοί συμπολίτες,

Αποδεχόμενος πρόσκληση της Δράσης, συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο "Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία", στην Β' Αθηνών ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Δεν είναι τόσο η εκδήλωση της οικονομικής κρίσης που μ' έκανε να το αποφασίσω, όσο η διαχείριση της κρίσης από το πολιτικό σύστημα. Η εξυπηρέτηση των πολιτικών πελατών του αποδεικνύεται για το πελατειακό σύστημα, όχι μόνο η πρώτη προτεραιότητά του, αλλά και η μοναδική. Και την επιδιώκει από εξάρτηση και εθισμό, πέρα από κάθε λογική, πέραν ακόμα και από την συνηθισμένη υστερόβουλη λογική του. Ακόμα και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, κι αυτό ακόμα προτιμά να το διακινδυνέψει, παρά να υποχωρήσει στην πίεσή του και ν' αλλάξει.

Ολόκληρη η μεταπολιτευτική πρόοδος εξαρτάται από την αντίδρασή της κοινωνίας μας. Από τις επιλογές του καθενός μας.


Η εποχή χρειάζεται υπερβάσεις. Και θα γίνουν μόνο αυτές που θα κάνουμε εμείς.

Κάνω την δική μου υπέρβαση. Υπήρξα τραπεζικό στέλεχος, σύμβουλος πληροφορικής και τώρα επιχειρηματίας. Ποτέ πολιτικός. Και προβληματισμένος κι ενημερωμένος πολίτης. Δεν αρκεί τώρα. Άλλαξα και συνεχίζω να αλλάζω. Ενεργοποιήθηκα. Εστίασα στην κοινωνία των πολιτών, και την οργάνωση των φορολογούμενων που είμαστε οι κύριοι θιγόμενοι από τις πρακτικές του πελατειακού σύστηματος που πρώτα έρριξαν έξω την οικονομία και τώρα ρίχνουν στις πλάτες μας το βάρος της κρίσης. Οι μόνοι στην Ελλάδα χωρίς “κεκτημένα δικαιώματα”. Διατύπωσα τα Δικαιώματα των Φορολογούμενων, και τα προωθώ με αρθογραφία, μέσω κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και με σχετικές δράσεις όπως η πρόσφατη εκστρατεία μέσω twitter (@taxpayergr) για την χρηματοδότηση και τα χρέη των κομμάτων.

Συμμετείχα ενεργά και σε πολιτικές ζημώσεις με μεταρρυθμιστικό προσανατολισμό. Έτσι συναντήθηκα με την Δράση.

Οι ανησυχίες του Στέφανου Μάνου αντανακλούσαν πάντα με μεγάλη ακρίβεια την δική μου διαρκή αγωνία για την πορεία της χώρας. Ένας από τους ελάχιστους Έλληνες πολιτικούς που συνδυάζουν ακεραιότητα, ικανότητα και πολιτική αρχών. Αρχών που συμμερίζομαι με θέρμη. Το έργο του υπόδειγμα αποτελεσματικότητας, σπανιότατο στην Ελλάδα. Τα μέτρα που πρότεινε και προτείνει, προωθούν την επανάσταση της κοινής λογικής που επειγόντως χρειαζόμαστε. Και κανένας δεν αντιστάθηκε με τόση συνέπεια στον λαϊκισμό.

Η Δράση έχει λύσεις γι' αυτή την δύσκολη συγκυρία. Έχει απαντήσεις. Και είναι εφικτές. Όχι εύκολες. Εύκολες δεν υπάρχουν. Λύσεις ριζοσπαστικές, που μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση με τις μικρότερες δυνατές απώλειες και στον συντομότερο δυνατό χρόνο. Και να μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία.

Η Δράση με τίμησε με την πρότασή της. Δίστασα. Μα είναι εποχή υπερβάσεων, αυτών που κάνουμε οι ίδιοι. Δέχτηκα.

Εμείς που θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα, έχουμε ελάχιστες μεταρρυθμιστικές επιλογές στην κάλπη. Και καμία πιο αξιόπιστη.

Συμμετέχω στην Δράση.

Χρήστος Γεωργιάδης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου