Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Η παραδοσιακή εκτέλεση του αγγελιοφόρου κακών

Προσπαθώ κι εγώ, όπως όλοι, να αποκρυπτογραφήσω την χθεσινή δημοσκόπηση

Αυτό που εντοπίζω είναι ότι οι πολίτες δεν θέλουν την δραχμή (Δ.7), θέλουν το Ευρώ (Δ.9), δεν θέλουν όμως και να ζοριστούν για το Ευρώ, επομένως είναι κατά του μνημονίου (Δ.6) και προτιμούν τους πολιτικούς του "λεφτά υπάρχουν" (Δ.11), απορρίπτουν όμως τον Παπανδρέου που το είπε πρώτος, προφανώς γιατί αυτός διαψεύστηκε ήδη. Επίσης απορρίπτουν όλους όσους έχουν κάποια λύση να προτείνουν, γιατί και οι καλύτερες λύσεις είναι πολύ επώδυνες, όπως μειώνουν δραστικά την εκτίμησή τους στον Παπαδήμο (Δ15 - Δ.18) τώρα που προσφέρει ουσιαστικά στην σωτηρία της χώρας, γιατί δεν το κάνει με μαγικά που θα εξαφανίσουν τον σχετικό πόνο.

Απλό δεν είναι; Ο αγγελιοφόρος κακών συγχέεται διαχρονικά, και σύμφωνα με την παράδοση αιώνων, με τον κακό αγγελιοφόρο! Προσθέστε το ως ένα από τα κύρια στοιχεία της δυσμενούς επιλογής (adverse selection) στην οποία συστηματικά επιδίδεται το πολιτικό μας σύστημα, με πρώτους και καλύτερους τους ψηφοφόρους.

Συμπέρασμα: 

Από την κρίση δεν θα μας βγάλει ο λαός με τις σοφές επιλογές του. Αν βγούμε, θα βγούμε από τις επιλογές των ηγεσιών που θα αναλάβουν την ευθύνη. Αυτές, όπως συνήθως, για ανταμοιβή θα καταδικαστούν από τον λαό και για παρηγοριά θα δικαιωθούν από την ιστορία.

Εθελοντής κανείς...;

2 σχόλια:

  1. Ναι... Κάποτε ο αδέξιος και ατάλαντος ΓΑΠ θα αναγνωριστεί για το μεταρρυθμιστικό του έργο - κανείς δεν τόλμησε ή έστω δεν αναγκάστηκε να τολμήσει τόσες γενναίες τομές σε τόσο λίγο χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή για παράδειγμα ποιές τομές σκέφτεσαι Χάρη και το λες;

      Διαγραφή